GROTER

 

 

 

 

Een groep van 30 mensen, ouders van kinderen met een handicap en volwassenen met een handicap, beleeft in 2004 onder het oog van de filmcamera een indrukwekkende zoektocht.

Is het waar wat zij gehoord hebben over Noorwegen? Hebben wetswijzigingen daar inderdaad geleid tot een samenleving waaraan iedereen kan deelnemen en bijdragen? Alle kinderen samen naar school en iedereen een gewoon huis met een eigen voordeur; hoe ziet dat eruit in de praktijk?

De reizigers, in Nederland fervent voorstanders van een inclusieve samenleving, toetsen in 6 dagen tijd hun dromen aan de Noorse realiteit. “The Norwegian Dream”is geen promotiefilm voor inclusie geworden. Knelpunten en teleurstellingen zijn niet weggepoetst. Dat maakt deze film bijzonder.

Wat blijft hangen, is de voortdurende strijd die mensen met een handicap en hun verwanten leveren om een plek in het midden te bemachtigen.

Een strijd die tot nadenken stemt en aan gesprekken over praktische invulling een andere, meer menselijke, wending geeft.

Klik op de afbeelding voor een filmimpressie.

  Klik hier om de trailer te bekijken
  Klik hier voor een impressie van de filmpremière.

 

Filmmakers

Diederik Schoor
Alice Marzano
Gerbrand van Kolck

camera en montage
regie
muziek en geluid

 

Hoofdsponsors
 
  Donateurs van de stichting IederAlles ontvangen een DVD van The Norwegian Dream als welkomsgeschenk.