De stichting IederAlles is in 2004 opgericht. Alle medewerkers zijn er van overtuigd dat er op het gebied van beeldvorming een wereld te winnen valt. Gedreven en geïnspireerd door persoonlijke omstandigheden, presenteren ze een zienswijze waarmee het toekomstperspectief van mensen met een handicap drastisch verbetert.

Beeldvormers Mensen zeggen vaak, “jullie komen toch op voor de gehandicapten?” Wij zeggen dan: de mensen die wij in beeld brengen noemen we nadrukkelijk bij hun eigen naam. Praten in categorieën doet al snel vergeten dat ieder mens over unieke talenten en mogelijkheden beschikt. Wanneer je de focus van doelgroep naar individu verlegt en inzoomt op wat iemand wél kan, zie je dingen die je eerder niet voor mogelijk hield. Die manier van kijken, levert waardevolle inzichten op. Daar maken wij bij IederAlles graag gebruik van.

Storytellers Met elkaar putten we uit een trommel vol persoonlijke verhalen die voortdurend wordt bijgevuld.
Het beeld dat mensen met een handicap beter af zijn in speciale instituten voor, onderwijs, wonen, werken en vrije tijd, is hardnekkig maar wordt gelukkig ingehaald door een nieuwe realiteit. Een realiteit waarin iedereen goed genoeg is om mee te komen en niemand zal worden achtergelaten. Daarover vertellen wij. Overal. Op veel manieren.

Realistische dromers Ja, wij hebben ons verenigd binnen één droom en daar zijn we behoorlijk trots op. Dromen van een inclusieve samenleving getuigt van gezond realisme. Want, waar mensen elkaar willen aanvullen en versterken, zijn verschillen juist een must!

Mensen die betrokken zijn bij de stichting IederAlles stellen zich aan u voor in
het weblog van de verhalentrommel.

 

KLEINER